SINKKUNA OLO AHDISTAA

kuvio1

Joten, olet siis sinkku...
Onneksi olkoon! Joku päivä tulet katsomaan näitä päiviä ja suret tämän solidaarisuuden menetystä, jota sinulla nyt on. Sinulla tulee olemaan itkeviä kapsia, koiria haukkumassa, kissoja raapimassa huonekaluja, illallinen valmistumassa viidelle ja joku piereskelemässä samassa sängyssä kanssasi, joka ilta loppu elämäsi ajan. Mikä konsepti; pystyä näkemään tulevaisuuteen ainoastaan voidakseen avata silmänsä juuri siihen hetkeen missä on. Me juuri käytännössä matkustimme halki ajan.

kuvio3
Paita Monki | Kaulakoru H&M | Farkut Gina Tricot

Muistan kuinka ala-asteella ihastuin ensimmäisen kerran ja sen jälkeen en oikeasti miettinyt mitään muuta kuin sitä kuinka ihanaa olisi seurustella jonkun kanssa. Ihastuin monesti ja sydämeni särkyi monesti, koska en saanut koskaan vastakaikua. Koko yläasteeni meni haaveillessa ja ihastuessa poikiin, mutta ei seurustellessa. Voivottelin sinkuuttani. Nykyään asia taas naurattaa minua. Kuinka lapsi olen voinut joskus olla! Tulee oikeasti välillä harmiteltua sitä kuinka vähän katsoin sinkkuuden hyviä puolia. Kuinka vähän mietin niitä.

kuvio2

Ajattele: pystyt nukkumaan vaikka sivuttain sängyssäsi, sinun ei tarvitse huolehtia sheivaamisesta, pystyt tekemään sponttaaneja matkoja kertomatta kenellekään, minne olet menossa tai mitä ajattelit tehdä kun pääset määränpäähän. Voit leikata hiuksesi polkaksi tai kokonaan pois miettimättä, mitä kumppanisi pitää siitä. Voit flirttailla kenen kanssa vain ja tavata uusia ihmisiä ainoastaan, jotta voisit mennä kotiin ja halia koiraasi sekä sytyttää muutaman kynttilän ilman että ketään häiritsee.

kuvio5

Oikeasti ei sinulla ole kaikki niin huonosti kuin ajattelet. Itse asiassa, sinulla ei ole mikään huonosti. Tiedän että se tuntuu hitaalta prosessilta, odotella sen oikean kävelevän elämääsi (ensimmäinen suhteeni alkoi 17-vuotiana VASTA), mutta kun odotat tuon tapahtuvan voit samalla nauttia ja hyödyntää nämä hetket, jotka sinulla on niin itsellesi. Jotta voisit aloittaa niiden asioiden tekemisen, joita löytyy sinkkuelämäsi ämpärilistasta muistuta itseäsi, ettei se ole kenenään muun asia. 
Pidä kiinni omasta kädestäsi, hankkiudu itse eroon asunnossasi lymyävistä ötököistä, löydä ratkaisu omiin ongelmiisi ja luo oma näkemys siitä kuka olet. Sinun kuuluu luoda muistoja ja tarinoita, ei ainoastaan jotta voisit kertoa seuraavalle kumppanillesi, millaista elämäsi oli ilman häntä, mutta myös jotta joku päivä voisit kertoa tulevalle tyttärellesi, miten elit elämääsi itseluottamusta täynnä ja maailmaa nähden, ihan yksinään. Jotta voisit opettaa heille mitä tarkoittaa olla itsenäinen.

kuvio6

Et tahdo olla se tyttö, joka ainoastaan alkaa elämään kun tuntee, että vihdoinkin on joku jonka vuoksi elää. Tahdot olla se tyttö, joka elää itselleen. Se ei ainoastaan viehätä muita potenttiaalisia sinkkuja tiellesi, vaan se myös viehättää rauhallista autuutta sisälläsi, jolle tulet riippuvaiseksi. Sinkkuna oleminen ei ole heikkoutta, vaan se voi olla vahvuutta. Se on tilaisuus, jonka universumi antaa sinulle, jotta voit löytää itsesi omillasi.
Rakasta itseäsi niin kuin odotat jonkun toisen rakastavan sinua ja lupaa tälle sinkkuelämälle että se tulee olemaan uskomatonta. Jonain päivänä heräät jonkun sellaisen vierestä, jota rakastat ja tajuat kuinka nopeasti oikeasti se sinkkuelämä menikään sekä kuinka kaikki, mitä teit tuona aikana johdatti sinut hänen luokse.

kuvio4

Vielä lopuksi pieni sinkkuelämän tehtävälista (jota myöskin te varatut voitte noudattaa);
  1. Matkusta jonnekin uuteen paikkaan ihan yksin. Tutki kaupunkia ja sen nähtävyyksiä. Käy ihanalla illallisella. Lue kirjaa puistossa. Ota todella paljon kuvia.
  2. Asu yksin ainakin vuosi. Opettele pääsemään eroon ikkunasta sisään tulleista mehiläisistä. Kuuntele musiikkia täysillä. Valtaa koko sänky nukkuessasi. Laita kynttilöitä palamaan.
  3. Tanssi koko ilta. Ota parhaat ystäväsi, pue päällesi todella upea asu ja suunnatkaa kaupungille juhlimaan. Ottakaa selfieitä kielet ulkona. Tanssi niin kuin kukaan ei katsoisi. Suutele ventovierasta ja anna heille numerosi. Käy ostamassa roskaruokaa kotimatkalla. Lysähdä sohvalle, heittäen vihdoinkin ne inhottavat kengät pois jalasta.
  4. Hanki lemmikki. Pentu tai hiukan vanhempi joka tarvitsee kodin. Varmista kuitenkin että sinulla on aikaa, rahaa ja motivaatioita uudelle karvakamullesi. Katso elokuvaa tämän kanssa. Tutki kotikaupunkiasi. Syö illallista. Sisusta kotisi tälle sopivaksi. Ruoka häntä, anna hänelle kaikki rakkaus ja huomio mitä sinulla on ja anna hänestä tulla se ultimaattinen paras kaverisi sekä henkieläin.
  5. Sano KYLLÄ joka viikko. Kyllä, päivälliselle vanhempiesi kanssa. Kyllä, uuden tanssitunnin aloittamiselle. Kyllä, treffeille sille todella söpölle Starbucks:n baristalle. Kyllä, aloittamiselle joogatunnit siskosi kanssa. Kyllä, elokuviin menolle yksin. Tee se kaikki, kokeile kaikkea.
  6. Määritä uusi projekti. Keksi harrastus tai tavoite. Kirjoita kirja, opi soittamaan jotain soitinta, leivo herkullisin mustikkapiirakka, perusta Youtube kanava tai blogi, opettele meikkamaan, säästä 10 000 euroa, rakenna jotain ihan itse, opi uusi kieli. Aseta tavoite, tee suunnitelma ja valloita maailma yksi päivä kerrallaan.

kuvio7

Sinkkuna oleminen ei ole oikeasti huono juttu. Tämä helmikuu saattaa vain tuoda sen masennuksen, kun pitäisi keksiä jotain romanttistä ystävänpäiväksi. Elämä ei ole kuitenkaan vain sitä varten, että pitäisi löytää kumppani ja alkaa perustamaan perhettä. Toisilla on ihana parisuhde ja toisilla taas ei, mutta sinun ei tarvitse rasittaa päätäsi sillä että sinunkin täytyisi saada joku. Se joku tulee kyllä sieltä. Sitä kun ei koskaan tiedä milloin törmäät häneen, mutta sitä sinun ei kuulukkaan mietiä. Mieti mitä muuta tahdot kuin suhteen ja keskity niihin asioihin.

xoxo
Paula


Vielä lopuksi... En halunnut ottaa tähän postukseen mitään maisemakuvia tai mistään ruoka-annoksista, sillä minusta ne eivät sopineet oikein teemaan. Ehkä viinilasi olisi, mutta i don't have any wine. Joten päädyin selailemaan vanhoja instagram kuvia ja törmäsin tähän kuvaan. Muistin että minulla oli tuo paita sekä koru ja minua kiinnosti luoda tuo look uudestaan. Muistan että olin juuri tuona aikana eronnut kesäromanssistani ja tavannut juuri Rillen, joten pohdin että tämä kenties olisi ihan hyvä aihe kuville. Pidän kuitenkin itse asukuvista syvällisissä postauksissa.

5 kommenttia:

  1. Ihan mahtava teksti ja tosi kiva paita näissä kuvissa!♥ Tämä oli kyllä niin rohkaiseva teksti eikä pelkästään sitä sinkkuuden voivottelua, tuli ihan mahtava fiilis kun luki tämän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos :3 Oon omistanu ton paidan ja muutamanki vuoden enkä tajuu miks halusin myydä sen xD Se on oikeesti tosi kiva. Tosi ihana kuulla et tykkäsit tekstistä :D

      Poista
  2. Ihana postaus! Mä ite oon seurustellut nyt useamman vuoden, mutta ennen sitäkin olin tosi rennolla asenteella sinkkuuden suhteen. Ei se ole mikään saavutus että seurustelee, eikä se tee kestään yhtään huonompaa tai epäviehättävää jos ei seurustele. Silloin ei vaan oo vielä löytänyt sitä oikeeta tyyppiä.

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua jotenkin ärsyttää tollanen ajattelutapa ja vielä enemmän ärsyttää ku ite ajattelin noin ja tajusin asian vasta parisuhteessa. Joskus on ärsyttävä kuulla jonkun kaverin suusta ettei mikään voi olla huonosti kun on suhteessa. Noina hetkinä tuleee kunnon facepalm.

      Poista
  3. Hauska postaus, vaikka sinkku en ole. Ehkä näillä sisällöillä voi myös etäsuhteilijat ja muutkin yrittää luoda elämälleen sisältöä jota kaukosuhde ei luo. Sillon joskus kun oli sinkku ja asui yksin piti opetella se arki uudestaan, nyt on helppoa tuudittautua aina valmiiseen seuraan :)

    VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset